Producties 19/20

Concert Programma’s

Programma 1:Haydn op.76/2 ‘Kwinten’, Sjostakovitsj no.7, Brahms no. 3 op.67
Progrmama 2: Beethoven op.59/1, Strawinsky 3 Stukken, Borodin.
Programma 3: Beethoven op.59/1 – Shostakovich 7

Naast deze prachtige concert programma’s hebben we afgelopen seizoen 4 andere producties ontwikkeld, zie hieronder voor meer informatie!

KREUTZERSONATE

Een voorstelling gebaseerd op Tolstoj’s dramatisch roman ‘Kreutzersonate’ een verhaal over liefde, achterdocht, ontrouw en moord. Gedurend het kwartet spel, intensificeert filmmaker Michal Grycko de al sterk verbeeldend character van de muziek van Janacek en Borodin met zijn eigen beelden die hij ter plekke live manipuleert. Een dramatisch en intense avond!

Michal Grycko

Michal Grycko,Filmmaker


Kleren van de Keizer (5+):

i.s.m. Steef Hubkes, acteur

Kleren van de Keizer (5+):
De combinatie van Joseph Haydn’s ‘Kaiser Quartett’ en het grappige sprookje ‘De kleren van de keizer’ zorgen voor een speelse kindervoorstelling (5+) van het Vespucci Kwartet met acteur Steef Hupkes.
In een tijd waar alles om uiterlijk en imago draait, een sprookje over ijdelheid in een modern jasje, verweven met de muziek van Haydn.

 

‘Prokofiev Moves’ voor strijkkwartet en twee balletdansers, i.s.m. Maria Seletskaja en Teun van Roosmalen


Prokofievs 1e strijkkwartet is een opwindend, intens en emotioneel werk, geeft energie en bezorgt je kippenvel. Het Vespucci Kwartet vroeg Maria Seletskaja en Teun van Roosmalen, 2 prachtige solisten van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, dit te verwerken in hun eigen choreografie.
Dit is eventueel te programeren samen met een andere kwartet naar keuze om een volle progamma te realizeren.

Kunst. Haat! Liefde? Programma omvat Tolstoy’s, Beethoven’s en Janacek’s ‘Kreutzersonate’

Tolstojs Kreutzersonate is een verhaal van haat, liefde en jaloezie maar ook van de kracht van kunst. Tolstoj’s roman staat tussen Beethovens Kreutzersonate en Janáčeks gelijknamige strijkkwartet. Met dit drietal hoogtepunten uit de muziek en literatuur wordt het drama van de Kreutzersonate vanuit verschillende perspectieven belicht.

Muziek bestaand uit Janacek’s ‘Kreutzer’ kwartet en een Strijkkwintet bewerking van Beethoven’s Kreutzer Sonate (oorspronkelijk voor viool en piano) worden op deze avond gespeeld, omlijst door tekst direct genomen uit Tolstoj’s roman.

m.m.v.
Guy Clemens acteur
Crit Coenegracht cello
Roswitha Devrient concertdramaturg