Producties 18/19

KREUTZERSONATE

 

Een voorstelling waarbij filmmaker Michal Grycko met zijn pakkende filmbeelden reageert op het intense spel van het Vespucci Kwartet. Met werken van o.a. Borodin en Janaçek verbeelden zij  Tolstoj’s roman ‘Kreutzersonate’, een verhaal over liefde, achterdocht, ontrouw en moord.

Michal Grycko
Filmmaker
Image result for michal grycko

Leoš Janáček baseerde zijn strijkkwartet ‘Kreutzersonate’ op de gelijknamige roman van Leo Tolstoj. Tolstoj beschrijft hierin een man die na jaren van een steeds minder tevreden huwelijk zijn vrouw verdenkt van een affaire. Hij raakt gekweld door jaloezie en verliest uiteindelijk het zicht op de realiteit, met fatale afloop.

 

Kleren van de Keizer (5+):

Afbeeldingsresultaat voor kleren van de keizer

i.s.m. Steef Hubkes, acteur

Kleren van de Keizer (5+):
De combinatie van Joseph Haydn’s ‘Kaiser Quartett’ en het grappige sprookje ‘De kleren van de keizer’ zorgen voor een speelse kindervoorstelling (5+) van het Vespucci Kwartet met acteur Steef Hupkes.
In een tijd waar alles om uiterlijk en imago draait, een sprookje over ijdelheid in een modern jasje, verweven met de muziek van Haydn.

 

‘Prokofiev Moves’ voor strijkkwartet en twee balletdansers, i.s.m. Maria Seletskaja en Teun van Roosmalen

Prokofiev Moves:
Prokofievs 1e strijkkwartet is een opwindend, intens en emotioneel werk, geeft energie en bezorgt je kippenvel. Het Vespucci Kwartet vroeg Maria Seletskaja en Teun van Roosmalen, 2 prachtige solisten van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, dit te verwerken in hun eigen choreografie.