Over ons

Het Vespucci strijkkwartet werd opgericht in 2009 en speelt inmiddels op vele podia in Nederland en Duitsland. Zij speelden op festivals als het Grachtenfestival Amsterdam, Grachtenfestival aan de Maas, Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en Kamermuziekfestival Hoorn. Zij waren live op de radio te beluisteren bij programma’s als Opium, Diskotabel en Spiegelzaal. In 2014 brachten zij hun eerste CD ‘Debut’ uit met werken van Mozart en Dvorák. In 2015 traden zij op bij de opening van de nieuwe vleugel van het van Gogh-museum in het bijzijn van prinses Beatrix. In 2016 speelden zij in een overvol openluchttheater tijdens het Down the Rabbit Hole Festival.

Naast hun reguliere concerten, heeft het kwartet zich de afgelopen paar jaar ook beziggehouden met het ontwikkelen van bijzondere concerten/voorstellingen. Dit zijn: filmproject ‘Kreutzer- sonate’, het dansproject ‘Prokofiev moves’ en de kindervoorstelling ‘De Nieuwe Kleren van de Keizer’.  Deze voorstellingen werden mede-ontworpen door hun eigen primarius Lisanne Soeterbroek.

Komende zomer gaat het kwartet hun tweede CD opnemen in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg met Haydn’s ‘Zonsopkomst’ kwartet, Brahms’ 3e  kwartet en Webern’s Langsammer Satz.

                        door Martijn Soeterbroek

In 2014 hebben we onze eerste CD opgenomen:

photo-1    photo-2


Vespucci foto '13
Lisanne Soeterbroek sloot haar Master examen af met een 10 met onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium bij Vera Beths. In 2011 was zij prijswinnaar van het Nationaal Vioolconcours Oskar Back 2007 en in 2007 kreeg zij de Kersjes van de Groenekan Vioolprijs. Zij was Young Artist in Residence van de Gelderse Muziekzomer 2008. Al op haar veertiende maakte ze haar debuut in de Grote Zaal van het Concertgebouw met het vioolconcert van Khatchaturian met het Staatsorkest van Frankfurt an der Oder. Sinds 2013 is zij eerste concertmeester van deFilharmonie van Antwerpen. Lisanne bespeelt een Ferdinand Gagliano uit 1773.    www.lisannesoeterbroek.com

Robert Lis photoRobert Lis werd geboren in Dabrowa Gornicza (Polen) in 1987. Hij is een van de meest getalenteerde Poolse violisten van zijn generatie en prijswinnaar van vele nationale en internationale concoursen. In 2011 studeerde hij cum laude af aan de Ignacy Paderewski Academy of Music in Poznan bij prof. Marcin Baranowski. In 2012 behaalde hij zijn tweede Master-diploma aan het Conservatorium van Amsterdam bij prof. Ilya Grubert. In de periode 2010-2012 was Robert assistent aanvoerder van de 2e violen bij de Radio Kamer Filharmonie. Sinds 2012 vervult Robert de positie van assistent concertmeester bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Robert bespeelt een Pietro Floriani uit 1835.

IMG_4282 - Version 3Stephanie Steiner volgde haar Bachelor en Masterstudie in Den Haag bij M. Biesta en R. Ephrat en een Post Graduate Study aan het Mozarteum in Salzburg bij Professor Thomas Riebl. In 2007 soleerde zij met violiste Lisanne Soeterbroek in Mozart’s Sinfonia Concertante, begeleid door het Atheneum Kamer Orkest o.l.v. Bas Wiegers. Stephanie remplaceert in het Asko | Schönberg, het Rotterdam Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest.
Stephanie is sinds mei 2010 aangesteld als altvioliste bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

IMG_4282 - Version 2

De Amerikaanse cellist Douw Fonda volgde zijn opleiding bij Steven Doane aan de Eastman School of Music (Rochester) en bij Timothy Eddy in New York. Samen met zijn ensembles kreeg hij diverse kansen om intens gecoached te worden door het Cleveland Quartet en het Julliard Quartet. Hij won diverse concoursen en speelde als solist met orkesten in onder andere Boston en New York. In Nederland heeft hij drie jaar lang barokcello gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met Jaap ter Linden waar hij ook gevraagd werd om met het barokorkest te soleren. Op het moment is hij naast het kwartet lid van het Benjamin Franklin Trio en regelmatig te horen samen  met het accordeon duo Toeac.  Als actieve kamermusicus heeft hij vaak samengewerkt met onder andere Gordan Nikolic, Daniel Rowland, Emmy Verhey, Jeroen van Veen en Marije Nie.  Fonda is ook werkzaam als plaatsvervangend aanvoerder cello bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Save

Save

Save

Save