“Vespucci & Friends” Kerst met mezzosopraan Helena van Heel

13 december, 2022
19:00 - 21:00
Buiksloterkerk
Buiksloterkerkpad 10, Amsterdam

Helena van Heel – Kox Vocaal
Na het succesvolle Openingsconcert van onze serie ‘Vespucci & Friends’ presenteren we het 2e concert, Kerstconcert 2022!

Deze keer samen met de in Noord woonachtige mezzo-sopraan Helena van Heel. De datum 13 december is voor de uit Zweden afkomstige Helena een betekenisvolle en dierbare dag. In Zweden wordt dan namelijk Sankta Lucia gevierd, het begin van de kerstperiode en de overwinning van het licht op de duisternis. De meisjes dragen in alle vroegte witte jurken en kaarsen op het hoofd en overal wordt het Lucia-lied gezongen.

Op het programma staan liederen rondom kerst en Sankta Lucia. Ook zal het strijkkwartet werken van Corelli, Tsjaikovski & Vasks ten gehore brengen.

Helena van Heel is een graag gezien solist bij de grote orkesten en in de Mattheus Passie en wordt geprezen om haar bijzondere vertelkracht.

Laten we op 13 december samen het feest van het licht vieren. Een avond voor jong en oud, vol licht, warmte en prachtige muziek. En natuurlijk is er glühwein, en warme chocolademelk voor de kinderen. Wees welkom!

Duur: ca. 100 minuten incl pauze

Bestel tickets HIER

 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is GJ6zdIWQ7VF7xREDI_w3dAEjXn6lrrinFA2e9PiC0YD4ECuhmbQsCRS3zxbS_lIRY4i5ZBjqb8uFaKn60RmVFYBZnMHbwnjk-_GNxQzOldepKhjMfHErrrU0Hvrpysik-_rgNB4      https://www.amsterdamsfondsvoordekunst.nl/site/assets/files/1303/logo_liggend.png       https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ac/Gemeente_Amsterdam_Stadsdeel_Noord_logo.png